Saint Martial Housing / Majolice // Atelier d’architecture

first_img “COPY” 2019 CopyAbout this officeMajolice // Atelier d’architectureOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSocial HousingBordeauxOn FacebookFrancePublished on July 19, 2020Cite: “Saint Martial Housing / Majolice // Atelier d’architecture” 19 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?波尔多圣马丁住宅 / Majolice // Atelier d’architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Saint Martial Housing / Majolice // Atelier d’architecture Houses Products used in this ProjectFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel TectivaArchitect In Charge:Marie-Alice CasagrandeDesign Team:Majolice, Atelier d’architectureCity:BordeauxCountry:FranceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Philippe CaumesText description provided by the architects. The site in which the project took place is in Bordeaux, Saint Martial square (n°12). The structure was partially constructed and is the subject of a complete renovation. In its original configuration, the building had a garden, and is a stone build that rises to the first floor and includes a basement floor. The project involved the renovation and redevelopment of the building to create social rental housing and at the same time to renovate the usable space located on the ground floor. This operation integrates into the existing volumes and restores the complex: 3 dwellings and 1 activity room. Save this picture!© Philippe CaumesSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Philippe CaumesThe built volume has undergone major changes:reinforcement of all the structural elements of the building, upgrade of the garden façade and the creation of a terrace on the ground floor,interior renovation, recovery of all the coverage and zinc work, new skylights have been created. The canopy which was extremely dilapidated from the garden side was placed and the roofing extended.Save this picture!© Philippe CaumesThe stone façade of the building is on the public street side. It is protected and has undergone only very slight modifications: – Replacement of wood carpentry whose modeling has remained in line with the existing one, and treatment of rough iron railings, – Cleaning the stone façade and collection the degraded and collapsed parts. Special attention has been focused on respecting the original aesthetic of the building.Save this picture!© Philippe CaumesThe garden façade has been completely redone and has been given a new coating: cladding: “equitone” brand “eternit”, finish “tectiva” in Claire” tint. In addition, the openings have been redesigned and new exotic wood carpentry has been installed. Similar frames were laid around the openings. A terrace has been created in front of the garden façade: metal structure – filling by metal slats..Save this picture!© Philippe CaumesProject gallerySee allShow lessUtrecht Central Library & Post Office / Zecc Architecten + RijnbouttSelected ProjectsShougang NO.3 Blast Furnace Museum / CCTN DesignSelected Projects Share Projects CopyHouses, Social Housing•Bordeaux, France ArchDaily Area:  145 m² Year Completion year of this architecture project center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943637/saint-martial-housing-majolice-atelier-darchitecture Clipboard Manufacturers: EQUITONE, Terreal, AGC, Eternit Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Photographs Architects: Majolice // Atelier d’architecture Area Area of this architecture project “COPY” France ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943637/saint-martial-housing-majolice-atelier-darchitecture Clipboard Photographs:  Philippe Caumes Manufacturers Brands with products used in this architecture project Saint Martial Housing / Majolice // Atelier d’architectureSave this projectSaveSaint Martial Housing / Majolice // Atelier d’architectureSave this picture!© Philippe Caumes+ 18Curated by Hana Abdel Sharelast_img read more

“Clear strategy” in place for new Croom school

first_imgDeputy Patrick O’DonovanTHE Limerick and Clare Education and Training Board (LCETB) has “a clear strategy in place” to deliver a successful resolution to the proposed new secondary school in Croom, according to Limerick Fine Gael representatives.Deputy Patrick O’Donovan and Cllr Stephen Keary met with officials from the LCETB this week after requesting an update on the progress being made on the plans for the new school.Sign up for the weekly Limerick Post newsletter Sign Up Deputy O’Donovan said he was “glad to have had the opportunity to discuss the issues which gave rise to the An Bord Pleanála decision to refuse the building of the school”.He added that the Department of Education is fully supportive of the project.Cllr Keary said that the project in Croom would see “a state-of-the-art school big enough for 1,000 students being constructed in the town”.This he said would be “a major stimulus to the area in terms of the construction project and fit out”.The Adare-Rathkeale councillor added he was anxious to see the school progressed for the students attending the existing Coláiste Chiaráin.Both Deputy O’Donovan and Cllr Keary say they are committed to helping to deliver the project and it is understood that work is continuing within the LCETB on the matter.Limerick Fianna Fáil TD Niall Collins last week described the current conditions at the school as “third world-like” and said that parents have complained about students coming home “cold and sick” due to the prefab accommodation. Linkedin Twitter RELATED ARTICLESMORE FROM AUTHOR Common sense would light up Croom Previous articleAAA called to account over Limerick street collectionsNext article€366,953 spent on undeveloped council sites in Limerick John Keoghhttp://www.limerickpost.ie O’Sullivan urges Limerick people affected by flooding to attend briefing TAGSAn Bord PleanalaCllr Stephen KearyColaiste ChiarainCroomDepartment of EducationeducationlimerickLimerick and Clare Education and Training Boardniall collinsPatrick O’Donovan TD Email Printcenter_img WhatsApp Advertisement News“Clear strategy” in place for new Croom schoolBy John Keogh – February 12, 2015 871 Croom festival highlights plight of Maigue crayfish Sod turned on €15 million Croom school campus Facebook An Bord Pleanála grants permission for King’s Island Flood Relief Scheme Dawn of a new era for education in Croomlast_img read more