Celio Apartment / Carola Vannini Architecture

first_img Photographs 2011 Residential Architecture ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/198497/celio-apartment-carola-vannini-architecture Clipboard Architects: Carola Vannini Architecture Area Area of this architecture project Celio Apartment / Carola Vannini ArchitectureSave this projectSaveCelio Apartment / Carola Vannini Architecture Save this picture!© Stefano Pedretti+ 26 Share Year:  Area:  240 m² Year Completion year of this architecture project CopyResidential Architecture, Apartment Interiors•Rome, Italy Photographs:  Stefano PedrettiText description provided by the architects. This luxurious apartment, located close to the Colosseo area, has been reorganized through a complete and detailed design project. Save this picture!© Stefano PedrettiThe client’s main need of opening the space toward the outside landscape, generated a design characterized by light and airy rooms. Save this picture!© Stefano PedrettiSeveral windows have been reopened and the interior distribution has been changed in order to create multiple perspectives. The main space of the day area is the kitchen volume, which relates directly to both the entrance and the living room. It is designed as an isolated volume, separated from ceiling and floor with continuous LED lights. Two white sliding-glass doors allow the kitchen to be open or closed, depending on the user’s needs. Save this picture!© Stefano PedrettiThe living room has a minimalist flair and its furniture (designed by the architect) creates a balance with the interior architecture. The lighting system has been carefully studied in order to emphasize perspectives and space depth. Save this picture!© Stefano PedrettiA direct relation to the exterior area is underlined by the wooden floor that extends from the interior space into the balcony. Save this picture!after works planThe black door and window-frames create a painting-like effect by framing the surrounding natural landscape. Save this picture!© Stefano PedrettiThe kitchen has a sculptural valence that partially hides its real function. Nevertheless, practical needs are not underestimated thanks to the creation of big cabinets and a white corian kitchen island (ideal for quick meals and as a work top). Save this picture!© Stefano PedrettiThe night area has three bedrooms, three bathrooms and one office space. The corridor that leads to them has been designed in order to open up the space through the use of niches and lights. Save this picture!© Stefano PedrettiA long built-in cupboard, which perfectly merges with the architecture, gives up on classical doors and replaces them with backlit printed plexiglass panels. The master bedroom is naturally lit by two big windows and has a nice banked relaxation area, coated with grey resin. This material creates a continuity with the grey wooden floor. Save this picture!© Stefano PedrettiA jacuzzi is situated into the banked platform. Save this picture!© Stefano PedrettiTwo symmetrical walls lead into the walk-in closet area and then into the master bathroom. The master bathroom has the same colors and geometries as the bedroom. The white bathroom fittings and cabinets stand out against the grey walls and four green wooden cabinets are the only colored elements. Save this picture!© Stefano PedrettiThe kids’ bedroom, with its coordinated bathroom, creates a fairy tail world separated from the rest of the apartment. Everything recalls play time. Purple is the main colour in both the bedroom and bathroom. The bathroom’s fittings are emphasized through the wall’s purple-resin veneer. Save this picture!© Stefano PedrettiIn the guest bedroom (also used as a gym area), relaxation, exercise and free-time spaces alternate. The guest bathroom is characterized by a strong red color. It is located close to the gym and has a comfortable hammam space, also usable as a normal shower. Save this picture!© Stefano PedrettiThe office is placed at the end of the corridor and has its own entrance, which allows for flexible and independent use. The wengé wooden furniture, with its warm and sober colors, is designed by the architect.Save this picture!© Stefano PedrettiProject gallerySee allShow lessTransit Oriented City – Dongtan Central Business Master Plan / Ojanen Chiou Architec…ArticlesForumtorget / White ArchitectsArticlesProject locationAddress:Roma, ItalyLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyAbout this officeCarola Vannini ArchitectureOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureInterior DesignResidential InteriorsApartment InteriorsDabasRomeHousing3D ModelingItalyPublished on January 11, 2012Cite: “Celio Apartment / Carola Vannini Architecture” 11 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?切利奥公寓 / Carola Vannini Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Italy Projects “COPY” Celio Apartment / Carola Vannini Architecture “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/198497/celio-apartment-carola-vannini-architecture Clipboard ArchDailylast_img read more