Pedregal House / R79

first_imgPhotographs:  Manolo R Solís Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926480/pedregal-house-r79 Clipboard Projects ArchDaily Save this picture!© Manolo R Solís+ 15Curated by Clara Ott Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/926480/pedregal-house-r79 Clipboard “COPY” Lead Architect: Architects: R79 Area Area of this architecture project Pedregal House / R79 Construction:Suprodec Construcciones S.A. de C.V. / Arq. Flor Dueñas EcheverríaCity:MéridaCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Manolo R SolísRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaText description provided by the architects. The succession of blind volumes on the exterior of the building is faithful to our position of “not showing” and enabling the complete understanding and enjoyment of the space only to those who have been granted the confidence to enter the house. The location of the access is due to the pre-existing vegetation, surrounded by it, one reaches a covered hallway with outdoor chairs that remind of the ancient custom of the inhabitants of the city centre of  ¨going outside to chat and watch the night fall¨.Save this picture!© Manolo R SolísSave this picture!Ground FloorSave this picture!© Manolo R SolísOn the opposite side, there is day-to-day entrance passing through the garage. Through here, the circulation leads to the kitchen and opens to a courtyard. This exteror space becomes the visual focal point of several areas, making the routes more enjoyable and injecting light into the house. The house is conceived as a large multifaceted social area. It is made up of interwoven areas that can function independently or as parts that complete a whole. The program is very simple, a double-height space functions as the centre of the project, this social room flows towards both directions, on one side there is the courtyard and on the other, the pool and the garden. It serves as a lobby and articulator for the spaces that coexist around it. The staircase has a leading role in this composition and takes on a sculptural character due to its constructive complexity. The details of the staircase, of this “carpet” that unfold from above and floats above the void and the windows below, consists of “undressing” the structure, leaving its guts visible to explain how it supports itself while it contrasts the visual noise and materials around it.Save this picture!© Manolo R SolísThis circulation has its horizontal counterweight supported by the light line of the bridge that crosses the social area, leading to the rooms that are located at both ends of it. A constant rhythm of wooden elements is repeated in different areas to separate the spaces and to conduct them visually, sometimes as a lattice and at other times in the pergola. The materiality of the stone presents diverse formats and textures, with a cream hue contrasting perfectly with white, steel and wood, giving a contemporary touch, but presenting warmth to the space at the same time. A couture piece, a good gift that reflects the personality of its owner.Save this picture!© Manolo R SolísProject gallerySee allShow lessRH House / Julio Zegers ArquitectosSelected ProjectsMC House / Henrique Soares PinheiroSelected Projects Share 2019 Pedregal House / R79Save this projectSavePedregal House / R79 Manufacturers: Dupuis, Helvex, Mosaicos Venecianos de México® CopyAbout this officeR79OfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMeridaMexicoPublished on October 15, 2019Cite: “Pedregal House / R79” [Casa Pedregal / R79] 15 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  CopyHouses•Mérida, Mexico Photographs Mexico Area:  750 m² Year Completion year of this architecture project Valentina Losa Rubio, Roberto Ramírez Pizarro, Gerardo Trejo Lópezlast_img read more